Valtakunnallinen seminaari 22.11.2017

Ammatillisen koulutuksen osaamisperusteisuus, asiakaslähtöisyys ja toiminnan tehokkuus -hankkeen valtakunnallinen seminaari pidettiin Helsingissä 22.11.2017 klo 11.30–16.00.

Seminaariin kutsuttiin ammatillisen koulutuksen järjestäjiä, opettajia, opiskelijoita, työelämän edustajia, ammatillisen opettajankoulutuksen järjestäjiä ja sidosryhmiä. Tilaisuudessa perehdyttiin arvioinnin tuloksiin ja analysoitiin niitä yhdessä. Analyysin tuloksia hyödynnetään hankkeen loppuraporttien viimeistelyssä.

Tilaisuus videoitiin ja YouTube-tallenne on osoitteessa: https://youtu.be/uTEQj2nXf_Y

Ohessa on seminaarin ohjelma sekä esitykset.

 • Tilaisuuden avaus, ylijohtaja Mika Tammilehto, opetus- ja kulttuuriministeriö, ammatillisen koulutuksen osasto Tammilehdon esitys 22.11.2017 (.pdf)
 • Arvioinnin tulokset, arviointineuvos Aila Korpi ja yksikön päällikkö Anu Räisänen, Karvi Arvioinnin alustavat tulokset seminaarissa 22.11.2017 (.pdf)
 • Kommenttipuheenvuorot
  • Johtaja Jari Laukia, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu Jari Laukian puheenvuoro 22.11.2017 (.pdf)
  • Puheenjohtaja Jasmina Khabbal, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry Sakki ry:n puheenvuoro 22.11.2017 (.pdf)
  • Erityisasiantuntija Juha-Ville Mäkinen, LVI-Tekniset Urakoitsijat ry
  • Johtaja Sampo Suihko, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
 • Tulosten analysointia ryhmissä ja keskeisten havaintojen purku
 • Yhteenveto ja tilaisuuden päätös, Anu Räisänen, Karvi

Keskustele kirjoituksesta (2 kommenttia)

 1. Hei kaikki,

  opettajakouluttaja Ritva Ylitervo mukana JAMK Ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.

  Kommentti: Jari Laukian otsikossa osaamisperustaisuus – kyse on osaamisperusteisuudesta. Eilen pohdimme Parasta osaamista hankkeen työpajassa opettajakorkeakoulujen edustajat, että näiden käsitteiden kanssa on hyvä olla tarkkana ja että osaamisperusteisuus tarvitsee käsitteenä edelleen avaamista.

 2. Kiitos kaikille alustajille. Osaamisperusteisuus on tuttu asia ammatillisessa koulutuksessa. Aikuiskoulutuksessa sitä on kehitetty erityisen paljon 1994 vuodesta lähtien. Tämä näkyy nyt näissä tutkimustuloksissakin. Tätä kehityksen suuntaa edelleen vahvistetaan ja kehitetään. Hieno puheenvuoro myös työelämästä! Hyviä työpajakeskustelija kaikille. Odotan mielenkiinnolla jatkoa.

Kirjoita uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.